Την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου γλέντησαν χθες το βράδυ οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Πενταλόφου.


Αναδημοσίευση από SARKAZO

Posted on Οκτωβρίου 15, 2015 by sarkazo
Το Φθινόπωρο ως γνωστόν είναι ή ιδανικότερη περίοδος φύτευσης δημητριακών (σιτάρι,κριθάρι,βρώμη κλπ) καθώς τα φυτά είναι προστατευμένα από ακραίες συνθήκες ζέστης που μπορεί να προκύψουν τις άλλες εποχές του έτους και προσαρμόζονται ευκολότερα στο χωράφι και το κλίμα της περιοχής. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύσσουν ένα ...

 ικανοποιητικό ριζικό σύστημα, ξεκουράζονται τον χειμώνα και από την άνοιξη είναι πλέον έτοιμα για να ανθίσουν και να προσφέρουν τους καρπούς τους.

Την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου γλέντησαν χθες το βράδυ στο καφέ – πιτσαρία Τράτσκας οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Πενταλόφου.
Οι συζητήσεις αρχικά περιστράφικαν γύρω από τις ποικιλίες σιταριού (νέες και παλαιές), που κυκλοφορούν αυτήν την εποχή στην αγορά, την τιμή του σκληρού και μαλακού σιταριού, στην συνέχεια, πέρασαν στο ποδόσφαιρο και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ και ΔΟΞΑ Πενταλόφου, αγγίξαν τα δημοτικά δρώμενα του δήμου Ωραιοκάστρου για να καταλήξουν στα καλοψημένα κοτόπουλα προσφορά του Σπυρόπουλου Δημήτρη, που με άλλες λειχουδιές γέμισαν το τραπέζι….
Μετά την κρασοκατάνυξη άναψαν τα αίματα και ακολούθησε χορός ως τις πρώτες πρωινές ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου