Κουρεμένες κατά 10 ευρώ οι συντάξεις ΟΓΑ Σεπτεμβρίου


Μειώσεις που ξεκινούν από την περιοχή των 10 ευρώ θα δουν στις συντάξεις που θα λάβουν από το Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του χρόνου οι συνταξιούχου του ΟΓΑ καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινάει να εφαρμόζεται η αύξηση της παρακράτησης ...του ποσοστού για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από το 4% στο 6%.


Τα αναδρομικά ποσά θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2015.Μάλιστα η παρακράτηση γίνεται επί του μικτού ποσού ενώ έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή ισχύει από την 1η Ιουλίου 2015. Όπως ενημερώνει σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο επικεφαλής του ΟΓΑ, Αθ. Μπακαλέξης, η παρακράτηση των ποσών από τις συντάξεις που έχουν ήδη χορηγηθεί (Ιούλιος, Αύγουστος) θα γίνει σε 3 ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.
Δηλαδή από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.
Μιλώντας με αριθμούς τώρα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει τη βασική σύνταξη ΟΓΑ η οποία, σύμφωνα με το σύστημα «Ήλιος», είναι 432 ευρώ μικτά είχε ως σήμερα παρακράτηση 17,28 ευρώ μηνιαίως για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης (4% επί του μικτού ποσού).
Με την αύξηση κατά 2% στο 6% το ποσό που παρακρατείται ανεβαίνει στα 25,92 ευρώ, δηλαδή διαφορά της τάξης των 9 ευρώ.
Η μείωση ωστόσο θα είναι μεγαλύτερη για τις υψηλότερες συντάξεις ενώ στο «λογαριασμό» προστίθεται και η αναδρομική παρακράτηση των εισφορών του Ιουλίου και του Αυγούστου από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 που προαναφέραμε.
Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την Εγκύκλιο Μπακαλέξη για αύξηση παρακράτησης στις εισφορές υγείας ΟΓΑ.pdf

Γιάννης Τσατσάκης
πηγη:www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου