Έρχονται ραβασάκια με έως και διπλάσιο φόρο για αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις

Αμέσως μετά τις εκλογές

Νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος με έως διπλάσια προκαταβολή και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης λόγω του νέου μνημονίου

Δεν θα περάσει μεγάλο διάστημα, μόνο λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, όταν περίπου 500.000 αγρότες, επιχειρηματίες και έχοντες περιουσιακά στοιχεία που πιάνονται στην τσιμπίδα του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, θα παραλάβουν «ραβασάκια» τα οποία θα... τους πληροφορούν ότι στο Taxisnet έχουν αναρτηθεί νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος για το 2014, με έως και διπλάσια προκαταβολή φόρου και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως και κατά 1.146 ευρώ για τους έχοντες ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στο λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. 

Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.

Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, το ποσό απλά θα προστεθεί στο υπάρχον και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις.


http://www.protothema.gr/economy/article/509444/erhodai-ravasakia-me-eos-kai-diplasio-foro-gia-agrotes-idiotes-kai-epiheiriseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου