ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


Ευρεία σύσκεψη για θέματα υπαίθριου εμπορίου πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Α. Παπαδεράκη, Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών όλων των Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας.
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνης Παπάς.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τη αποτελεσματικότερη...

 λειτουργία των Κλιμακίων Ελέγχων Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου, για την πάταξη του παρεμπορίου, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των τροφίμων.
Ταυτόχρονα, διευκρινίσθηκαν θέματα που αφορούν στη χορήγηση αδειών σε πλανόδιους παραγωγούς και εμπόρους, στις κινητές καντίνες, στο καθεστώς λειτουργίας των κυριακάτικων και λοιπών οργανωμένων αγορών, καθώς και τον επανακαθορισμό των τουριστικών τόπων άσκησης υπαιθρίου εμπορίου.
Στο τέλος της σύσκεψης, ο κ. Παπάς δήλωσε: «Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των πολιτικών και των υπηρεσιακών στελεχών, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και των Περιφερειών, ενώ αναδείχθηκε η αναγκαιότητα δρομολόγησης μιας σειράς διαδικασιών, οι οποίες και ελπίζω ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα δώσουν έναν καλό βηματισμό σταδιακής επίλυσης επιμέρους προβλημάτων που σήμερα εντοπίζονται στον τομέα του υπαίθριου εμπορίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου